Aštrūs migdolai
- Details
- Leave a Comment
Pirmą kartą išbandžiau šiuos riešutus ruošdama Kalėdines dovanas. Tačiau taip patiko, kad karts nuo karto vis pasigaminu ir sau prie alaus, ar kai tiesiog norisi kažko įdomesnio. Paskutinį kartą pamažinau tik truputį kajeno pipirų, tačiau tada riešutukus valgė net ir vaikai.
Aštrūs migdolai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 250 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 kiaušinio baltymas
- 2 v.š. cukraus
- 1 a.š. druskos
- ½ a.š. čili miltelių
- ¼ a.š. maltų kvapniųjų pipirų
- ½ a.š. maltų kuminų
- 1½-1¾ a.š. kajeno pipirų
- 2½ p. (300 g) migdolų (ar kitų riešutų)
Instrukcijos:
- Baltymą išplakti iki standžių putų.
- Visus prieskonius sumaišyti atskirai ir tada atsargiai sumaišyti su baltymu.
- Suberti riešutus ir išmaišyti, kad gerai visi migdolai pasidengtų prieskoniais.
- Vienu sluoksniu paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėti į iki 150°C įkaitintą orkaitę 15 minučių.
- Tada ištraukti, pavartyti, atskirti sulipusius riešutus. Sumažinti temperatūrą iki 120°C ir dar kepti riešutus 10 minučių.
- Po to ištraukti riešutus, pavartyti, kad nebūtų sulipusių ir leisti atvėsti.
- Skanauti su šaltu lietuvišku alumi!
Šaltinis: Nekenčiu virtuvės