Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu
- Details
- Leave a Comment
Tiems, pas ką dar yra užsilikusių aguonų nuo Kalėdų. Tiems, kurie ieško pyrago be miltų. Tiems, kurie mėgsta aguonų ir citrinų derinį (o jis iš tiesų yra puikus!). Pyragas atrodo vos iš kelių ingredientų, bet tikrai skanus. Vertėjo net kavos malimo mašinėlę, kuri pas tėvus dirbo nuo neatmenamų laikų, pribaigti – subirėjo ji mano rankose. Tačiau smulkintuvas nepavedė ir atliko padoriai savo darbą – aguonas pavyko susmulkinti. Toliau viskas pavyko sklandžiai ir pyragas buvo sudorotas ganėtinai greitai. Kepiau mažiausioje savo turimoje formoje, kuri jei neklystu yra 17cm diametro, nors originale rekomendavo naudoti 19cm formą. Tačiau patys turėsite nuspręsti, kurį dydį kepimo formos pasirinkti 🙂
Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 241 kcal / porcija
Ingredientai:
- 75 g aguonų, maltų ar smulkintų
- 2 kiaušiniai
- 75 g cukraus
- 50 g sviesto, kambario temperatūros
- 70-100 g cukraus pudros
- 2-3 v.š. citrinos sulčių
Instrukcijos:
- Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, o šonus ištepti sviestu.
- Minkštą sviestą išsukti su 50 g cukraus.
- Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius ir aguonas sudėti į sviestą ir gerai išsukti.
- Baltymus išplakti su likusiais 25 g cukraus ir atsargiai įmaišyti į aguonų-sviesto masę.
- Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti orkaitėje apie 30 minučių, arba kol įsmeigtą pagaliuką ištrauksite sausą.
- Iškepusį pyragą atsargiai išimti iš kepimo formos ir leisti atvėsti ant grotelių.
- Cukraus pudrą išmaišyti su citrinos sultimis iki vientisos masės. Citrinos sultis dėkite palaipsniui, nes mums 3 v.š. sulčių pasirodė per daug ir kitą kartą apsistotume ties 2 v.š. Gautą glaistą šaukštu supilame ant dar šilto pyrago.
- Skanaukite su savo mėgstama arbata!
Šaltinis: cookorama.net