Keksiukai su uogomis
- Details
- Leave a Comment
Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.
Keksiukai su uogomis
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 144 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 200 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 p. cukraus
- 50 g sviesto, lydyto
- 2 v.š. juodųjų serbentų (originale buvo mėlynės)
- 2 v.š. pieno
- 2 v.š. apelsino sulčių
- 1 apelsino žievelės geltonas sluoksnis
- 1 kiaušinis
- 1 bananas
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Instrukcijos:
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukrumi.
- Kitame inde išplakti kiaušinį su pienu, apelsino sultimis ir lydytu sviestu.
- Sutrinti uogas ir bananą šakute bei supilti į skystų produktų indą.
- Sudėti apelsino žievelę ir po truputį įmaišyti miltų mišinį.
- Gauta masė turi būti ganėtinai tiršta. Tešlą padalinti į keksiukų formeles ir kepti įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 15-20 minučių.
- Skanauti su skania arbata arba vienus 🙂
Šaltinis: žurnalas Твой малыш 2011 01. Питание малыша