Vištiena su cinamonu ir paprika
- Details
- Leave a Comment
Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių patiekalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia pateikalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.
Vištiena su cinamonu ir paprika
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 372 kcal / porcija
Ingredientai:
- 450 g vištienos filė be odos, pjaustytos 4 cm kubeliais
- 1 a.š. saldžiosios paprikos
- 1 a.š. cinamono
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 raudonoji paprika, be sėklų, pjaustyta juostelėmis
- 1 žalia paprika, be sėklų, pjaustyta juostelėmis
- 1 svogūnas, pjaustytas pusžiedžiais
- 3 skiltelės česnako, smulkintos
- 150 ml karšto vištienos sultinio
- šlakelis aitriųjų papriikų aliejaus
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Vištieną sudėti į dubenį ir ištrinti malta paprika ir cinamonu.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti paprikas ir svogūną. Nustačius vidutinę kaitrą kepti 5min., arba kol daržovės pradės minkštėti.
- Sudėti vištieną, pagardinti druska ir pipirais. Pamaišant kepti dar kelias minutes, kol vištiena apkeps iš visų pusių.
- Sudėti česnaką ir kepti dar apie minutę.
- Tada mišinį sudėti į troškintuvą ir užpilti sultiniu. Troškinti orkaitėje 20min.
- Patiekiant gausiai apšlakstyti aitriųjų paprikų aliejumi (bet tikrai tai nėra būtina).
- Iš lėto mėgautis!
Šaltinis: Virtuvės ekspresas (Alma littera, 2010)