Ispaniškas omletas
- Details
- 2 Comments
Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.
Ispaniškas omletas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 316 kcal / porcija
Ingredientai:
- 2 v.š. aliejaus
- 2 didelės bulvės, pjaustytos kubeliais
- 2 dideli svogūnai, pjaustyti kubeliais
- 6 kiaušiniai
- druskos ir juodųjų pipirų
- 1 v.š. svogūnų laiškų, smulkintų
Instrukcijos:
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti į jį bulves ir svogūnus. Pamaišant kepti 10 minučių.
- Kiaušinius įmušti į dubenį, pagardinti druska ir pipirais. Išplakti.
- Kiaušinių plakinį supilti ant bulvių ir lengvai pamaišyti. Uždengti dangčiu ir kepti maždaug 10 minučių, kol kiaušiniai truputį sukietės. Tada keptuvę dėti į orkaitę ir 1-3 minutems įjungti grilio (arba viršutinį orkaitės kaitinimo elementą) funkciją.
- Omletą sudėti į didelę lėkštę, supjaustyti ir apibarstyti pjaustytais svogūnų laiškais. Galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Itin rekomenduoju išbandyti su grietinės ir pomidorų padažu.
Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (2005)
Labai sočiai ir atrodo…Ispanijoje pusryčiams labai dažnai valgome Tortiliją:))) Vienos užtenka keturiems ir meškinais nuo stalo nueiname:)
Na šios sočiai užtenka dviems vaikams ir dviems suaugusiems 🙂 Jei vertinti, kad valgo 4 suaugę, tai būtų nei per daug nei per mažai 🙂 Nors čia žinoma labai priklauso nuo valgytojų apetito 🙂