Šaltibarščiai su grietine
- Details
- 4 Comments
Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.
Šaltibarščiai su grietine
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 427 kcal / porcija
Ingredientai:
- 2 virti burokėliai
- 2 maži agurkai
- 1 a.š. druskos
- 2 kietai virti kiaušiniai
- 1 l kefyro ar rūgpienio
- 6 v.š. grietinės
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- šviežių krapų, smulkintų
- šviežių svogūnų laiškų, smulkintų
- 10 bulvių
Instrukcijos:
- Stambiai sutarkuoti virtus burokėlius.
- Nulupti agurkus ir supjaustyti mažais kubeliais.
- Susmulkinti virtus kiaušinius.
- Kefyrą ar rūgpienį supilti į didesnį dubenį, sudėti grietinę, agurkus, kiaušinius, burokėlius ir žalumynus (dalį žalumynų paslikti papuošimui).
- Pagardinti druska ir pipirais.
- Prieš patiekiant išvirti bulves ir jei yra noro, apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Šaltibarščius pilti į mažus dubenėlius, užbarstyti žalumynais ir valgyti, valgyti, valgyti!
Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)
Mielai kokį bliudelį suvalgyčiau. Laabai mėgstu šaltibarčius, tis gaminu vuos labai primityviai. O čia jau matau naujienų
Aš irgi dažniausiai gaminu viską iš akies. Tik čia kas patiko – buvo kaip tik 4 žmonėms sotiems pietums. Tai nebuvo progos persivalgyti 😉
Taip norėčiau dabar šaltibarščių, siaubas
Jei labai labai norisi – šiais laikais galima nusipirkti šviežių agurkų, svogūnų laiškų ar krapų net ir rudenį 😉 O visa kita tai juk nereikalauja vasaros. Tik svarbu namus prisišildyti, kad po šaltibarščių dar šalčiau nepasidarytų 🙂