Mieliniai blynai
- Details
- Leave a Comment
Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.
Mieliniai blynai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 366 kcal / porcija
Ingredientai:
- 375 ml miltų
- 250 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 10 g mielių (arba 3,5g sausų mielių)
- 2 1/2 v.š. cukraus
- žiupsnelis druskos
- 4 v.š. lydyto sviesto
Instrukcijos:
- Miltus persijoti į dubenį.
- Pašildyti truputį pieną ir įmaišyti į jį kiaušinį, cukrų, druską bei mieles.
- Į mišinį supilti miltus ir gerai išmaišyti.
- Galiausiai įmaišyti lydytą sviestą.
- Uždengti ir leisti pakilti 1–2 valandas (aš dažniausiai kildinu orkaitėje, įjungus mažiausią įmanomą temperatūra ~40°C). Taip išmaišytą tešlą taip pat galima dėti kilti į šaldytuvą – taip pusryčiai bus paruošti vos per kelias minutes.
- Pakilusios tešlos nemaišyti, tiesiog gerai įkaitinti keptuvėje aliejų ir šaukštu kabinti tešlą bei kepti blynus.
- Skanių rudeninių pusryčių!