Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis
- Details
- Leave a Comment
Šis receptas gamintas seniai seniai, jau ir nuotraukas galvojau ištrinti, nes buvau pamiršusi iš kurios knygos gaminau. Tačiau netikėtai šią savaitę jį atradau, tad skubu dėti kol vėl nepasimiršo. Patiekalas tikrai paprastas ir greitas. Įspūdį paliko visiems teigiamą, dar ir dabar atsimenu 🙂 Tad skubantiems greitai vakarienei puikiai tiks.
Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 450 kcal / porcija
Ingredientai:
- 375 g jautienos, pjaustytos siauromis juostelėmis (naudojau kiaulienos išpjovą)
- druskos
- juodųjų pipirų
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelė česnako, smulkiai pjaustyta
- 1/2-1 raudonas aitrusis pipiras, susmulkintas
- 1/2 a.š. kmynų
- 400 g skardinė konservuotų pomidorų, nupiltą skystį atidėti
- 400 g skardinė konservuotų pupelių, skystį nupilti
- 8 tortilijos
- 4 v.š. rūgščios grietinės
- pjaustytų šviežių kalendrų, papuošimui
Instrukcijos:
- Mėsos juosteles pagardinti druska ir pipirais.
- Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti mėsą, česnaką, aitrųjį pipirą, kmynus ir maišant kepti 5 minutes arba kol mėsa parus.
- Sudėti pomidorus ir troškinti apie 3 minutes.
- Supilti pasiliktas pomidorų sultis ir virti 8-10 minučių, kol skysčio sumažės.
- Sudėti pupeles ir pakaitinti, kad viskas vienodai įšiltų. Jei reikia, pasūdyti, uždengti ir padėti šiltai.
- Pašildyti tortilijas kelias minutes orkaitėje.
- Ant tortilijų paskirstyti mėsos-pomidorų mišinį ir susukti į ritinėlius.
- Tiekiant uždėti grietinės ir papuošti kalendromis.
Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma Littera, 2005)