Šokoladinis pyragas su obuoliais
- Details
- 2 Comments
Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgė pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…
Šokoladinis pyragas su obuoliais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 356 kcal / porcija
Ingredientai:
- 200 g sviesto
- 200 g juodojo šokolado
- 4 kiaušiniai
- 150-200 ml cukraus
- 250 ml miltų
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 3-4 obuoliai
- 50 ml rudojo cukraus
- 50 ml kapotų graikinių riešutų (naudojau migdolus)
Instrukcijos:
- Ant viryklės inde ištirpinti sviestą, į jį sudėti šokolado gabaliukus. Maišyti kol, šokoladas ištirps.
- Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi, įmaišyti kepimo miltelių, cinamono ir miltų mišinį. Taip pat įmaišyti sviesto ir šokolado mišinį, gerai išsukti.
- Obuolius nulupti ir plonai supjaustyti.
- Dalį obuolių sudėti į tešlą ir išmaišyti.
- Tešlą sukrėsti į 26cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Ant viršaus paskirstyti likusius obuolius, apibarstyti ruduoju cukrumi ir kapotais riešutais.
- Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes (man kepė apie valandą).
- Atvėsiname ir skanaujame!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)
Atrodo išties viliojančiai 🙂 norėčiau to paskutinio gabaliuko….
Užsuk 😉 Iškepsiu dar vieną tokį 🙂 Ir tada tau galės būti jau ne vienas gabaliukas, o visas pyragas 🙂 na gal ne visas… bet pusė tai tikrai 🙂