Žuvies aptepėlė
- Details
- Leave a Comment
Paskutiniu metu vis dažniau ir dažniau nusiperkame kokios rūkytos žuvies. Kartais prie alaus 😉 Kartais tiesiog šiaip užsinorim ant sumuštinių. O man kuo toliau tuo labiau norėjosi pasidaryti žuvies užtepą. Tik mano nusižiūrėti receptai reikalauja visur kreminės varškės, o jos be tikslo stengiuosi nepirkti. Kaip dažniausiai būna – kai būna žuvis, nebūna kreminės varškės. Tačiau visai neseniai vartydama Beatos virtuvės knygą (ieškojau visai ko kito), pamačiau šį receptą. Tad iškilmingai vyrui pareiškiau – pietums bus šitas! Pasirinkimas buvo tikrai geras – krienai suteikė gaivumo ir pikantiškumo, o citrinų sultys išryškino skonius. Pradžioje jų buvau įdėjusi mažiau, bet užvalgę kelis sumuštinius sutarėm, jog citrinų sultis tikrai reikia pilti visas. Žinoma, čia jau skonio reikalas.
Žuvies aptepėlė
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 227 kcal / porcija
Ingredientai:
- 1 (350-400 g) karštai rūkyta skumbrė
- 100 g grietinės
- 1 a.š. krienų
- 1 v.š. majonezo
- 1/2 citrinos sulčių
- šviežių petražolių
- šviežių krapų
- grūstų juodųjų pipirų
Instrukcijos:
- Žuvį nukauliname ir sudedame į dubenėlį.
- Dedame likusius produktus ir lengvai permaišome. Jei žuvies nesutrinsite į košę, valgant išryškės jos skonis.
- Valgome užsitepę ant duonos. Skanaus!
Šaltinis: Beatos virtuvė (Laisvos valandos, 2009)