Kreminis rabarbarų pyragas
- Details
- Leave a Comment
- Related Items
Autorius: Aušra
Data:
Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.
Kreminis rabarbarų pyragas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 168 kcal / porcija
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 100 g sviesto
- 250 ml kvietinių miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. cukraus
- Įdarui:
- 500 g rabarbarų
- 100 ml cukraus
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. kardamono
- 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
- Viršui:
- 2 kiaušinių tryniai
- 300 ml plakamosios grietinėlės
Instrukcijos:
- Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
- Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir tirpintą sviestą.
- Tešlą prispausti prie apvalios 26cm skersmens formos dugno ir kraštų. Dėti formą į šaldytuvą 30 minučių.
- Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
- Luptus ir pjaustytus rabarbarus sumaišyti su cukrumi, cinamonu, kardamonu ir miltais.
- Sudėti įdarą ant apkepto pyrago pagrindo.
- Kiaušinių trynius išsukti su neplakta grietinėle.
- Supilti į formą.
- Kepti dar 30 minučių. Viršutinis pyrago sluoksnis turi būti kreminis.
- Prieš patiekiant atvėsinti, taip pyragą bus lengviau pjaustyti.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)
Kefyro keksiukai
Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂
Maltos mėsos blyneliai
Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …
Sultingi obuolių vafliai
“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.
Tiesiog skanūs blynai
Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …
Cukinijų apkepas
Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.