Vištienos ir cukinijų pyragas
- Details
- Leave a Comment
Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂
Vištienos ir cukinijų pyragas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 230 kcal / porcija
Ingredientai:
- Tešlos krepšeliui:
- 225 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- ¼ a.š. druskos
- ¼ a.š. cukraus
- 75 g sviesto
- 100 g grietinės
- Įdarui:
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 1 vidutinio dydžio (~250 g) cukinija
- 1-2 morkos
- 300-400 g vištienos faršo ar krūtinėlės
- 2 kiaušiniai
- 100 g grietinės
- 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
- druskos
- juodųjų pipirų
- kario
- aitrios paprikos miltelių
Instrukcijos:
- Į smulkintuvo indą sudėti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, minkštą sviestą ir kelias minutes maišyti smulkintuvo peiliukais, kol gausis trupinukai.
- Mišinį perpilti į indą, sudėti grietinę ir greitai užminkyti tešlą.
- Tešlą suvynioti į plėvelę ir pašaldyti bent 30 min.
- Įdarui susmulkinti svogūnus, morkas ir cukinijas sutarkuoti stambia trintuve.
- Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinti svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
- Sudėti vištienos faršą ar pjaustytą kubeliais vištienos file, cukinijas ir patroškinti dar 4–5 min. Ataušinti.
- Kitame inde sumaišyti kiaušinius su grietine, druska, pipirais ir kariu. Įmaišyti tarkuotą sūrį ir patroškintas daržoves.
- Orkaitę įkaitinti iki 190°C. Tešlą iškočioti į apskritimą ir iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Subadyti šakute ir kepti 10 min.
- Išimti pagrindą iš orkaitės, sudėti paruoštą įdarą ir dar kepti apie 20 min., kol sūris gražiai apskrus.
- Skanaus!
Šaltinis: Forellės receptai, Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)