Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis
- Details
- 4 Comments
Aš kaip visada su savo norais vėluoju 🙂 Kasmet sakau, kad šaldiklį ištuštinsiu iki kovo ar balandžio, o jau birželio vidurys bet jis kaip dar kažko turi, taip turi. Jau negailestingai traukiu viską ir kepu visokius pyragus, uogas dedam į kokteilius. Taigi prie to pačio atėjo eilė ir keturiems pakeliams sluoksniuotos tešlos. Žinau, per akcijas kartais pametu galvą 🙂 Perkant prisižadi, kad gaminsi, bet kai ateina laikas keliauti į virtuvę pažadai pasimiršta ir kepi visai ką kitą. Tad teko iš naujo ieškoti idėjų su sluoksniuota tešla. Labai apsidžiaugiau, kai rusiškame forume radau žurnalo priedą Greiti kepiniai iš sluoksniuotos tešlos (žinoma rusų kalba). Pervertusi jį iš karto nusižiūrėjau porą geriausiųjų. Štai prieš akis vienas iš jų – pasiteisino pasirinkimas. Sausainiai kaip saulėgrąžos valgosi, o karamelizavęsis cukrus – tiesiog šaukia paimti dar vieną 🙂 Iš tiesų 🙂 Per dvi dienas kepiau du kartus ir vieną kepimą išsinešiau į darbą. Buvo smagu žiūrėti kaip merginos vis praeidamos pro šalį negali atsispirti pagundai paimti vieną mažą sausainiuką 🙂
Sluoksniuotos tešlos sausainiukai su aguonomis
Užtruksime:
Išeiga: 60 sausainių
Kaloringumas: 34 kcal / sausainis
Ingredientai:
- 250 g sluoksniuotos tešlos (man labai patiko su mieline)
- 2-3 v.š. aliejaus
- 2-3 v.š. cukraus
- 2-3 v.š. aguonų
- 1 kiaušinis
Instrukcijos:
- Sluoksniuotą tešlą atšildyti ir iškočioti į 2-3 mm storio lakštą.
- Tešlą ištepti aliejumi ir gausiai apibarstyti cukraus ir aguonų mišiniu.
- Tešlą susukti į volelį ir supjaustyti į 0,7-1 cm storio gabaliukus.
- Sausainius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir aptepti išplaktu kiaušiniu.
- Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.
- Skanaus!
Gėris!! Greit pagaminami, greit suvalgomi – kaip semkės 🙂
🙂 Vadinasi ne mane vieną jie taip veikia 🙂 Sėmkės 🙂
Mano ne tokie gražūs kaip Aušros gavosi, bet vistiek mikliai dingo nuo stalo 🙂
Kai mikliai dingsta, tai ir išvaizda nesvarbi 😉 Vis tiek greitu laiku niekas nebemato, tik skonį atsimena 🙂