Citrininė moliūgo sriuba
- Details
- Leave a Comment
Tai vienas iš seniau gamintų receptų, tik užsilikęs dėl tingėjimo ar nuovargio. Po teisybei net nežinau, kuris nugalėjo 🙂 Bet mums patiko, ypatingai vertinant tai, kad patį moliūgą (ne moliūgų tyrę) retai kada pritaikom. Šią sriubą valgėm kartu su vyru ir su malonumu pakartojom kitą dieną. Šiais metais neauginam moliūgų, bet jei anyta duos vieną, tai tikrai vėl virsim. Ir tikriausiai ji pavergė mus būtent citrinine rūgštele – tik jos dėti reikia pagal savo skonį 🙂 Dėjau pusę ir mums to užteko.
Citrininė moliūgo sriuba
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 226 kcal / porcija
Ingredientai:
- 50 g sviesto
- 1 didelis svogūnas
- 500 g moliūgo
- 250 g bulvių
- 1 skiltelė česnako
- 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
- 1,2 l vištienos sultinio
- 1/2-1 citrinos sultys
- 150 ml grietinėlės, 10% riebumo
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Puode ištirpinti sviestą, sudėti pjaustytą svogūną ir pakepinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
- Sudėti gabaliukais pjaustytą moliūgą, bulves, išspaustą česnaką ir čiobrelį ir dar patroškinti apie 20 min. arba kol daržovės suminkštės.
- Tada supilti sultinį ir paskaninti druska bei pipirais.
- Leisti užvirti ir dar pavirti 10 min.
- Sriubą sutrinti smulkintuvu (blenderiu).
- Supilti citrinos sultis bei grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinti, bet neužvirti.
- Skanaus!
Šaltinis: vienas lietuviškas blogas, kuris jau yra uždarytas 🙁