Japoniška vištiena
- Details
- 2 Comments
Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.
Japoniška vištiena
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 203 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 8 vištienos blauzdelės (būtinai su oda)
- 1 p. vandens
- 1/2 p. balzaminio acto
- 1/3 p. sojos padažo
- 2 1/2 v.š. cukraus
- 1 skiltelė česnako, nulupta ir sutraiškyta
- 1 nedidelis aitrus pipiras, perpjautas ir be sėklų
Instrukcijos:
- Sudėti visus ingredientus į puodą ir kaitinti ant didelės kaitros. Kai užvirs, kaitrą sumažinti ir troškinti apie 20 minučių.
- Nugraibyti susidariusias putas. Paskui padidinti kaitrą, pavartyti blauzdeles, apšlakstyti susidariusiu padažu ir virti, kol dalis skysčio išgaruos ir susidarys glazūra.
- Vištieną perdėti į serviravimo indą, išimti česnako skiltelę ir aitrųjį pipirą, su šaukštu apipilti glazūra.
- Skanaus!
Šaltinis: Food.com
Nerealu:) Gaminsiu:) Labai labai skaniai ir gražiai atrodo!
🙂 Tikiuosi patiks, vištiena gaunasi su tokia rūgštele 🙂 Mums labai labai 🙂