Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže
- Details
- Leave a Comment
Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂
Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 453 kcal / porcija
Ingredientai:
- 500 g vištienos krūtinėlės filė
- 2 nedideli svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- druska
- pipirai
- 1 v.š. paprikos miltelių
- 1 a.š. miltų
- 250 g grietinėlės, 10% rieb.
- 1 v.š. aliejaus, kepimui
Instrukcijos:
- Filė supjaustyti juostelėmis ir pagardinti druska ir pipirais.
- Svogūną supjaustyti kubeliais, česnaką – mažais gabaliukais.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepti vištieną kol apskrus. Vištieną išimti ir padėti šiltai.
- Tuo metu toje pačioje keptuvėje pakepinti svogūną ir česnaką. Pabarstyti miltais ir paprika.
- Kepinti maišant apie minutę, tada supilti grietinėlę ir sudėti vištieną. Patroškinti dar 3 minutes, kad padažas sutirštėtų.
- Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net