Varškinės pynutės
- Details
- Leave a Comment
Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.
Varškinės pynutės
Užtruksime:
Išeiga: 12 pynučių
Kaloringumas: 179 kcal / pynutė
Ingredientai:
- 300 g miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių (dedu tik 1 a.š.)
- 100 g cukraus
- 1 a.š. vanilės
- 150 g varškės
- 1 kiaušinis
- 100 ml pieno
- 50 ml aliejaus
Instrukcijos:
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
- Baltymą išmaišyti su cukrumi.
- Supilti pieną, aliejų, vanilę, įmaišyti varškę.
- Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą.
- Tešlą padalinti į 12 dalių. Kiekvieną dalį dar dalinti į tris dalis.
- Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti 15 cm ilgio juosteles, kurias supinti į pynutes.
- Bandeles dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kiaušinio trynį sumaišyti su šaukštu pieno ir aptepti bandeles. Pagal skonį pabarstyti cukrumi.
- Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- Skanaus!