Granola su medumi
- Details
- 1 Comment
Granola kvepianti medumi, tačiau traški ir užkrečianti kaip saulėgrąžos. Kiek gaminu, beveik pusę suvalgau be pieno, tiesiog vieną vietoj sausainukų. Vyras, kuris pritarė jog skanu, gal trečdalį irgi nejučiomis suvalgė, nors jam medaus ir nerekomenduojama. Tad kitą kartą prisižadėjau padaryti ne su medumi, o su auksiniu sirupu. Ir ji man skaniausia viena – be jokių priedų!
Granola su medumi
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 332 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 3 p. stambių avižinių dribsnių
- 2 v.š. rudojo cukraus
- 1 a.š. malto cinamono
- 1/4 a.š. druskos
- 1/3 p. medaus
- 1/3 p. aliejaus
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 150°C.
- Viename inde sumaišyti avižinius dribsnius, rudąjį cukrų, cinamoną ir druską.
- Kitame inde sumaišyti medų ir aliejų.
- Skystą mišinį supilti ant avižinių drisbnių ir gerai išmaišyti (galima pasinaudoti ir rankomis).
- Mišinį supilti plonu sluoksniu į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepti 40 minučių arba kol gražiai paruduos. Įpusėjus kepimui pamaišyti.
- Išėmus iš orkaitės, kol vėsta, kelis kartus pamaišyti, nes granola vėsdama kietėja.
- Jei norite, priedus galima įmaišyti, kai granola pilnai atvės. Laikyti uždarame inde.
- Skanių pusryčių!
Šaltinis: Expresso and Cream
[…] prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus. Kažką panašaus esu gaminusi čia, tačiau šis variantas – paprasčiau […]