Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže
- Details
- Leave a Comment
Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…
Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 369 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 kg vištienos filė
- 1/3 p. saldaus čili padažo
- 2 v.š. žuvies padažo
- 2 a.š. šviežio tarkuoto imbiero
- 2 skiltelės česnako, susmulkinto
- druskos
- 1 v.š. petražolių, smulkiai pjaustytų
Instrukcijos:
- Inde sumaišyti visus marinatui skirtus produktus.
- Juo ištepti vištienos file ir pamarinuoti bent porą valandų, bet kaip visada – geriau per naktį.
- Kepti ant grilio, bet galima ir orkaitėje. Svarbu karts nuo karto patepti marinato likučiais. Kepti reikia ganėtinai trumpai, kad vištiena neišsausėtų.
- Patiekiant pabarstyti pertražolėmis.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net