Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais
- Details
- Leave a Comment
Sausainius kepu paskutiniu metu labai retai, pyragus dar rečiau. Ir viskas tik dėl darbo… Na bet tai laikinas periodas, tad greitu laiku bus geriau 🙂 O šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.
Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais
Užtruksime:
Išeiga: 50 sausainių
Kaloringumas: 55 kcal / sausainis
Ingredientai:
- 250 g kvietinių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 125 g sviesto
- 125 g cukraus (kitą kartą dėčiau 100 g)
- 60 g riešutų, smulkiai kapotų
- 1 kiaušinis
- 1 a.š. vanilės esencijos
Instrukcijos:
- Išsijoti į dubenį miltus ir kepimo miltelius.
- Pirštų galiukais trinti miltus su sviestu, kol masė taps lyg trupinėliai.
- Įmaišyti cukrų ir riešutus.
- Supylus kiaušinį ir vanilės esenciją, užmaišyti tešlą.
- Suformuoti iš tešlos maždaug 5 cm storio ritinį. Suvynioti į foliją ar kepimo popierių, paridinėti, kad ritinio šonai taptų lygūs, ir palaikyti šaldytuve apie 8 valandas.
- Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
- Supjaustyti tešlos ritinį plonais griežinėliais ir išdėlioti juos ant skardos.
- Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių, kol taps auksaspalviai.
- Skanaus kramsnojimo!
Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)