Menu

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

  • Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais
  • Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Sausainius kepu paskutiniu metu labai retai, pyragus dar rečiau. Ir viskas tik dėl darbo… Na bet tai laikinas periodas, tad greitu laiku bus geriau 🙂 O šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Užtruksime:
Išeiga: 50 sausainių
Kaloringumas: 55 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus (kitą kartą dėčiau 100 g)
  • 60 g riešutų, smulkiai kapotų
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilės esencijos

Instrukcijos:

  • Išsijoti į dubenį miltus ir kepimo miltelius.
  • Pirštų galiukais trinti miltus su sviestu, kol masė taps lyg trupinėliai.
  • Įmaišyti cukrų ir riešutus.
  • Supylus kiaušinį ir vanilės esenciją, užmaišyti tešlą.
  • Suformuoti iš tešlos maždaug 5 cm storio ritinį. Suvynioti į foliją ar kepimo popierių, paridinėti, kad ritinio šonai taptų lygūs, ir palaikyti šaldytuve apie 8 valandas.
  • Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Supjaustyti tešlos ritinį plonais griežinėliais ir išdėlioti juos ant skardos.
  • Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių, kol taps auksaspalviai.
  • Skanaus kramsnojimo!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę „SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Autorius: Aušra Data: 2020-04-28 Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą …

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Varškės kremas su braškėmis

Varškės kremas su braškėmis

Nepaprastai paprastas ir neįtikėtinai greitai pagaminamas desertas.