Vyšnių tortas
- Details
- 3 Comments
Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.
Vyšnių tortas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 360 kcal / porcija
Ingredientai:
- Papločiui:
- 5 kiaušinių tryniai
- 300 g sviesto, kambario temperatūros
- 100 ml cukraus
- 600 ml miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- Įdarui:
- 1 kg šviežių arba šaldytų vyšnių (arba 1 1/2 stiklainio vyšnių kompoto)
- 6 kiaušinių baltymai
- 200 ml cukraus
- 2 a.š. vanilinio cukraus
Instrukcijos:
- Kiaušinių trynius su cukrumi išplakti iki šviesios vientisos masės.
- Sudėti kambario temperatūros sviestą ir plakti toliau.
- Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir per du kartus įmaišyti į plakinį.
- Gautą tešlą padalyti į dvi dalis – viena turi būti truputį didesnė. Mažesnę dalį padalyti į gabalus, kad vėliau būtų lengviau tarkuoti, ir pusvalandžiui padėti į šaldiklį.
- Didesnį tešlos gabalą iškočioti ir juo iškloti apvalios 26 centimetrų skersmes išardomos skardos, padengtos kepimo popieriumi, dugną ir kraštus.
- Baltymus išplakti iki standžių putų, suberti paprastą ir vanilinį cukrų ir plakti toliau.
- Ant tešlos skardoje išdėlioti vyšnias (būtinai vienu sluoksniu). Ant uogų supilti plaktus baltymus.
- Iš šaldiklio išimti sušalusios tešlos gabaliukus ir stambiai sutarkuoti.
- Tarkius suberti ant baltymų ir valandą kepti 180°C orkaitėje.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)
Turėtų būti skanu 🙂
Patikėk, tikrai buvo skanu 🙂 deja antru gabaliuku neteko pasimėgauti 🙁 Bet jau galvoju gal reikės bandyti vėl, nes jau kaip ir šaldytas uogas reikia pradėti judinti. Nors dabar nusižiūrėjusi su raudonais serbentais ir šokoladu – skonis geras, tik nuotraukų dar nėra, tad reikia pakartoti.
[…] P.S. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24 cm). Šaltinis: https://www.virtuvele.lt […]