Menu

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

  • Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
  • Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis


Autorius: Aušra

Data:

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 419 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g ryžių
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 vištų šlaunelės ar išpjovos gabaliukai
  • 2 pomidorai
  • 1 citrinos tarkuota žievelė ir sultys
  • 2 v.š. aliejaus
  • 100-150 g voveraičių, baravykų ar pievagrybių
  • 100 ml saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo
  • 1 v.š. medaus
  • 1 a.š. druskos
  • 2 v.š. petražolių, smulkintų
  • 2 v.š. mėtų, smulkintų

Instrukcijos:

  • Užkaisti ryžius.
  • Griežinėliais supjaustyti svogūną ir sutrinti česnakus.
  • Vištieną susmulkinti gabaliukais, pomidorus kubeliais.
  • Nutarkuoti citrinos žievelę ir išspausti sultis.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 1-2 minutes pakepinti svogūnus ir česnakus.
  • Sudėti ir pakepinti vištienos gabaliukus.
  • Tada pridėti citrinos žievelių ir įpilti sulčių, kaitinti 3-4 minutes.
  • Sudėti pomidorų kubelius, susmulkintus grybus, supilti aitriųjų paprikų padažą ir medų, užberti druskos ir išmaišyti.
  • Pabaigoje sudėti išvirusius ir nusausintus ryžius, pakaitinti.
  • Užberti šviežių kapotų petražolių ir mėtų.
  • Tiekti iš karto. Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress Leidyba, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Voveraitės su bulvėmis

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Tiesą pasakius, pagal šį receptą pagamintas voveraites pernai valgė net ir mano vyras! Ir sakė, jog ne tik skaniai atrodo, bet ir iš tiesų skanu. Šis variantas be grietinės, tad daug lengviau skrandukui virškinti, o orkaitėje keptos bulvės yra daugiau apskrudusios nei tiesiog virtos, tad jei niekur neskubu – mano pasirinkimas aiškus, t.y. gaminu voveraites su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Vištiena su žirneliais ir kariu

Vištiena su žirneliais ir kariu

Autorius: Aušra Data: 2019-02-03 Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus …