Pyragas Tosca su rabarbarais
- Details
- 4 Comments
- Related Items
Autorius: Aušra
Data:
Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.
2023-06-11: Šį savaitgalį kepiau pyragą net kelis kartus. Kadangi nepatinka matuoti miltų ar cukraus mililitrais, tai perskaičiavau ir patikrinau su gramais kaip būtų. Mums šis pyragas prilygsta tortui – švelnus biskvitas, gaivi rabarbarų rūgštelė ir karamelės plutelė ant viršaus.
Pyragas Tosca su rabarbarais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijos
Ingredientai:
- 600-700 ml rabarbarų, pjaustytų
- 2 v.š. cukraus
- 1 a.š. cinamono
- Pyragui:
- 2 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 50 g sviesto, lydyto
- 50 ml pieno
- 110 g šviesių speltos miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Užpilui:
- 75 g sviesto, lydyto
- 90 g (100 ml) cukraus
- 2 v.š. kvietinių miltų
- 1 v.š. pieno
Instrukcijos:
- Nuvalyti ir supjaustyti rabarbarus. Juos sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.
- Tešlai skirtus kiaušinius išplakti su cukrumi.
- Įmaišyti atvėsusį sviestą, pieną ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
- Tešlą sukrėsti į apvalią 24 cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti.
- Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
- Ant viršaus sudėti rabarbarų gabaliukus. Susidariusio skysčio stengtis nepilti. Kepti dar 10 minučių
- Užpilui skirtą sviestą ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais. Taip pat supilti nuo rabarbarų susidariusį skystį. Gerai išmaišyti.
- Kepti dar 10-15 minučių – kol užpilas taps aukso rudumo spalvos.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)
Leave a Comment
Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.
Citrininiai pyragaičiai
Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.
Moliūginiai vafliai
Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …
Picos padas su kepimo milteliais
Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.
Tortilijos
Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.
Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais
Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂
O, šitą knygą ir aš turiu 🙂 Tik nelabai gaminu… Pamenu, kepiau anąmet tą keksą, kur ant viršelio gabalėlis atpjautas taip gražiai atrodo. Visiška nesėkmė… bet gal tik bloga diena buvo kepiniams, juk ir taip būna kartais 🙂
Grįšiu namo, tai pasižiūrėsiu atidžiau į viršelį 😀 Ten žinau, kad buvo keksas su vyšniomis ir jį kepiau, tai jau yra įdėtas šitam puslapyje. Bet žinau, kad ir kitų pyragų nuotraukos buvo… O kurį tiksliau bandei?
Aš irgi visas tris knygutes turiu, kažką tikrai gaminau, bet dabar vėl jos paslėptos, nors trečioji, saldžioji knyga, yra prikaišiota lapelių, žyminčių ką reikės gamint 🙂
Iš trijų knygučių apie saldumynus pas mane irgi favoritė 🙂 Nors stengiusi ir kitų nepamiršti, nes jose irgi yra gerų bei greitų receptų, kad man ypatingai patogu po darbo dienos.