Menu

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

  • Vaisinis varškės desertas Švelnumas
  • Vaisinis varškės desertas Švelnumas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vaisinis varškės desertas Švelnumas


Autorius: Aušra

Data:

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 211 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 200 g vaisių ar uogų
  • 1 p. natūralaus jogurto
  • 100 g varškės
  • 1,5-2 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Visus produktus, išskyrus uogas ar vaisius, dėti į smulkintuvą ir gerai sutrinti.
  • Jei uogos (šiuo atveju braškės) ar vaisiai dideli, juos pasmulkiname.
  • Didžiąją dalį uogų/vaisių sumaišome su kremu ir išdėliojame į desertinius indelius.
  • Viršų papuošiame likusiomis uogomis ar vaisiais. Gerai atšaldome.
  • Skanaus!

Šaltinis: jau nebežinomas rusiškas žurnalas apie vaikų auginimą

  1. Maisto Diletante parašė:

    ..ir visai nereikia pirkti tokiu varskyciu parduotuveje su visokiais E, kai ta pati galima pasidaryti naturaliai namie.

  2. Aušra parašė:

    Tikrai taip, todėl pas mus namuose itin retai apsilanko pirktiniai sūreliai ir saldūs jogurtai. Sūrelius tai vaikai mėgsta, bet pirktinių jogurtų tai niekada nevalgo. O vat natūralų jogurtą sumaišius su trintomis uogomis tiesiog dievina. Manau tai viską ir pasako 🙂 – vaikai juk jaučia kas jiems skaniau.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …

Varškės ir ruginių miltų bandukai

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).

Buckwheat and curd bake

Grikių košės ir varškės apkepas

irmą kartą gyvenime valgiau saldų grikių apkepą ? Man grikiai aplamai kur sunkiai įsivaizduojami. Dažniausiai valgom tik virtus su daug daug sviesto, arba dar varškės įsidedam. Bet nuobodu juk taip, tad čia man kažkas visai naujo. Valgėm su braškių uogiene ir buvo tikrai skanu. Fotografavau paskutinį apkepo gabaliuką atėmusi iš vyro lėkštės ? Vadinasi variantas tikrai vykęs, nors pradžioje į viską žiūrėjau skeptiškai.

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Desertas gavosi tikrai vykęs. Kai kas valgė jį vaisių salotas dėdami ant lavašo traškučių. Kai kas valgė traškučius atskirai, o vaisių salotas kabino šaukšteliu. Vaikai surinko visus likučius, o vėliau ieškojo cinamoninių lavašo traškučių. Deja…

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.