Vaisinis varškės desertas Švelnumas
- Details
- 2 Comments
Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.
Vaisinis varškės desertas Švelnumas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 211 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 200 g vaisių ar uogų
- 1 p. natūralaus jogurto
- 100 g varškės
- 1,5-2 v.š. cukraus
Instrukcijos:
- Visus produktus, išskyrus uogas ar vaisius, dėti į smulkintuvą ir gerai sutrinti.
- Jei uogos (šiuo atveju braškės) ar vaisiai dideli, juos pasmulkiname.
- Didžiąją dalį uogų/vaisių sumaišome su kremu ir išdėliojame į desertinius indelius.
- Viršų papuošiame likusiomis uogomis ar vaisiais. Gerai atšaldome.
- Skanaus!
Šaltinis: jau nebežinomas rusiškas žurnalas apie vaikų auginimą
..ir visai nereikia pirkti tokiu varskyciu parduotuveje su visokiais E, kai ta pati galima pasidaryti naturaliai namie.
Tikrai taip, todėl pas mus namuose itin retai apsilanko pirktiniai sūreliai ir saldūs jogurtai. Sūrelius tai vaikai mėgsta, bet pirktinių jogurtų tai niekada nevalgo. O vat natūralų jogurtą sumaišius su trintomis uogomis tiesiog dievina. Manau tai viską ir pasako 🙂 – vaikai juk jaučia kas jiems skaniau.