Sardinių paštetas
- Details
- 7 Comments
Mūsų mėgiamas užtepas. Kai jį paruošiau, tai vyrui visi kiti nebeįtinka 🙂 Manau čia labai gerai sužaidžia citrinos gaivumas. Tik reikia jo nepadauginti, nes mums originaliame recepte nurodytas kiekis pasirodė smarkiai per daug, tad sumažinusi pagal savo skonį, labai džiaugiuosi šiuo paštetu.
Sardinių paštetas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija
Ingredientai:
- 2 x 125 g indeliai aliejuje konservuotų sardinių, nusunktų
- 125 g sviesto, kambario temperatūros
- 125 g neriebaus kreminio sūrio
- 3 v.š. citrinų sulčių (mums pats tas 1 v.š.)
- juodųjų pipirų
- druskos
Instrukcijos:
- Smulkintuvu iki vientisos masės sutrinti sardines, sviestą, sūrį ir citrinų sultis.
- Pagal skonį įdėti pipirų ir druskos.
- Masę sudėti į indelį, išlyginti paviršių. Uždengti ir palaikyti šaldytuve mažiausiai 30 minučių.
- Patiekti šaltą, papuošus citrinos griežinėliais ir petražolių šakelėmis.
- Skanaus!
Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)
Kaip ir visi paštetai ir šis man skamba taip skaniai. Kai būsiu namie pas mamą kažką tikrai gaminsiu, nes jau kaip noriu – negaliu.
Tikrai verta išbandyti 😉 O kadangi dar ir labai lengvai pasidaro, tikrai bandyk 😉
Patiko ideja deti citrinos.
O koks tas minkstas suris? Lydytas?
Minkštas sūris – tai rikota ar filadelfijos sūris. Arba bent jau kreminė varškė. Aš labai dažnai naudoju iš šaldyto kefyro pasidarytą varškytę.
Išbandyta. Labai skanu 🙂
Jėga! 🙂 Ačiū, kad sugrįžai tai pasakyti 🙂