Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
- Details
- Leave a Comment
Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu
Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 268 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 1/3 p. miltų
- 1 v.š. prieskonių moliūgams (nedėjau)
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. kepimo sodos (naudojau per pusę su kepimo milteliais)
- 3/4 a.š. druskos
- 1 p. (230 g) sviesto, kambario temperatūros
- 1 p. cukraus (rekomenduojama per pusę maišysi su ruduoju cukrumi)
- 1 didelis kiaušinis
- 2 a.š. vanilės ekstrakto
- 450 g moliūgo tyrės
- 2 p. (250 g) šokolado, kapoto (kitą kartą naudočiau 200 g)
- 3/4 p. karijų riešutų, kapotų (naudojau graikinius)
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Orkaitės kepimo skardą (didžiąją) iškloti kepimo popieriumi.
- Inde sumaišyti miltus, moliūgų prieskonius, cinamoną, sodą ir druską.
- Kitame inde ištrinti sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir supilti vanilės ekstraktą. Įmaišyti moliūgo tyrę. Jei išmaišius sviestas bus grūdeliais, neišsigąskit – taip turi būti.
- Įmaišyti sausus produktus ir lengvai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus ir kapotus riešutus.
- Tešlą supilti ant kepimo skardos ir išlyginti.
- Kepti, kol kraštai atšoks nuo kepimo popieriaus ir dantų krapštuką iš pyrago vidurio ištrauksite vos su keliais drėgnais trupinukais, apie 30-40 minučių.
- Pilnai atvėsinti skardoje.
- Skanaus!
Šaltinis: my baking addiction