Brinzos sūrio apkepas
- Details
- 4 Comments
Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂
Brinzos sūrio apkepas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 500 kcal / porcija
Ingredientai:
- 250 g brinzos sūrio
- 250 g kefyro ar pasukų
- 250 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 2 v.š. sviesto, lydyto
- žiupsnelis druskos
Instrukcijos:
- Brinzą ir kefyrą sudėti į smulkintuvą ir sutrinti į vientisą masę.
- Sudėti kiaušinius, miltus ir druską. Viską gerai išmaišyti.
- Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180°C kol virštus gražiai paruduos. Jei neklystu, kepiau apie valandą, nes viršus ilgai nerudavo.
- Skanaus!
Šaltinis: kažkoks rusiškas forumas
Aš brinzos dar nevalgiau, nors jau irgi mačiau pirkti. O čia kaip suprantu sūrus apkepas išeina? Cukrus turbūt netiktų?
Brinza tikrai yra sūroka. Ne veltui buvau mačiusi, kad ją galima keisti fetos sūriu. Ir druskos tikrai reikėjo jau nedidelio žiupsnelio. Man kadangi varškėčiai su uogiene nelabai, tai net nebuvo minties saldžiai bandyti 🙂 Žinoma mano merginai buvo kilusi tokia mintis, bet kai pasakiau kad čia nesaldus apkepas, tai nedrįso bandyti 🙂
Atrodo gardžiai, tik lietuviškoji brinza labai jau kieta, seniau būdavo pirkti tokia trapi, minkšta, tai pirmą kartą nuspirkus Vilkyškių pieninės, net nežinojau ką daryti ir sunaudojau vietoj fetos 🙂 tik iškilo klausimas kokia iš tikrųjų ji turi būti.
Beje, lietuviška feta man irgi pasirodė per kieta
Na taip, brinza kurią aš naudojau kietoka buvo, bet kai blenderis po ranka – tai nesudarė didelės bėdos 🙂