Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
- Details
- 2 Comments
Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 405 kcal / porcija
Ingredientai:
- 300 g makaronų
- 400 g maltos mėsos
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 stiklainis (400 g) trintų konservuotų pomidorų
- 100 ml vandens
- 100 g fetos sūrio
- 150 g sūrio, tarkuoto
- 2 a.š. paprikų miltelių
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Makaronus išvirti.
- Maltą mėsą pakepinti su smulkintais česnakais be svogūnais.
- Įpilti vandens, sudėti trintus konservuotus pomidorus bei fetos sūrį, pagardinti paprikų milteliais, druska ir pipirais.
- Maltos mėsos masę ir makaronus sukręsti į kepimo formą, gerai išmaišyti, užberti tarkuoto sūrio.
- Kepti 180°C temperatūros orkaitėje 20 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008
Hehe teisingas ir sotus reikalas. Tokia vos ne sumaklinta lazanija :]] o beje palikai 2 skiltelės česnako2 cloves of garlic 😉
Ačiū 😉 Jau pataisiau. Lazanija dar sunkesnė, nes ten dar bešamelio padažas eina. Čia paprasčiau ir greičiau 🙂