Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
- Details
- Leave a Comment
Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.
Sviestas mano buvo šaltas, tad išlydžiau. Kadangi cukraus dėjau mažiau, tai tešla gavosi kietesnė, tad sausainius formavau drėgnomis rankomis į rutuliukus ir tada paspaudžiau. Forma gavosi gražesnė. Bet kadangi tešla buvo kietesnė, tai sausainiai labai neišsiplėtė ir nebuvo labai ploni.
Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 98 kcal / sausainis
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1/2 p. minkšto sviesto
- 1/2 p. žemės riešutų sviesto
- 1/2 p. baltojo cukraus
- 1/2 p. rudojo cukraus (nedėjau)
- 1 kiaušinis
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1/2 a.š. kepimo sodos
- 1/2 a.š. druskos
- 1/4 a.š. kepimo miltelių
- 3/4 p. miltų
- 1 p. avižinių dribsnių
Instrukcijos:
- Minkštą sviestą išsuktu su žemės riešutų sviestu ir cukrumi.
- Įmaišyti kiaušinį ir vanilinį cukrų.
- Išmaišius iki vienalytės masės, sudėti kepimo sodą, druską, kepimo miltelius ir miltus.
- Galiausiai įmaišyti avižinius dribsnius.
- Šaukšteliu sudėti tešlą į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Su šakute paspausti tešlos kauburėlius.
- Kepti 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 8-9 minutes arba kol kraštai švelniai paruduos.
- Išėmus iš orkaitės leisti minutę atvėsti ir tik tada perkelti ant grotelių galutinai atvėsti.
- Skanaus!
Šaltinis: Chocolate therapy