Menu

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

  • Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
  • Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Sviestas mano buvo šaltas, tad išlydžiau. Kadangi cukraus dėjau mažiau, tai tešla gavosi kietesnė, tad sausainius formavau drėgnomis rankomis į rutuliukus ir tada paspaudžiau. Forma gavosi gražesnė. Bet kadangi tešla buvo kietesnė, tai sausainiai labai neišsiplėtė ir nebuvo labai ploni.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 98 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1/2 p. minkšto sviesto
  • 1/2 p. žemės riešutų sviesto
  • 1/2 p. baltojo cukraus
  • 1/2 p. rudojo cukraus (nedėjau)
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. kepimo sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 3/4 p. miltų
  • 1 p. avižinių dribsnių

Instrukcijos:

  • Minkštą sviestą išsuktu su žemės riešutų sviestu ir cukrumi.
  • Įmaišyti kiaušinį ir vanilinį cukrų.
  • Išmaišius iki vienalytės masės, sudėti kepimo sodą, druską, kepimo miltelius ir miltus.
  • Galiausiai įmaišyti avižinius dribsnius.
  • Šaukšteliu sudėti tešlą į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Su šakute paspausti tešlos kauburėlius.
  • Kepti 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 8-9 minutes arba kol kraštai švelniai paruduos.
  • Išėmus iš orkaitės leisti minutę atvėsti ir tik tada perkelti ant grotelių galutinai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Chocolate therapy

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂