Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu
- Details
- Leave a Comment
Lengvas vištienos paįvairinimas su sezamais. Skonis mūsų gomuriui tikrai malonus. Tik neįsijauskit kaip aš 🙂 kepti reikia ant vidutinės ugnies. O aš, kad įsismaginau su per didele kaitra, tai labai daug stipriai stipriai apskrudusių gabaliukų turėjau. Tačiau po pietų neliko nei kąsnelio 🙂 Vištiena, kadangi greitai skrudo, tai buvo iškepusi, bet sultinga, nespėjo perkepti. O česnakinis padažas, nors ir labai lengvai paruošiamas – vyro labai gerai įvertintas. Taip kad kaip visada mūsų šeimoje pasitvirtinantis dalykas – kuo paprasčiau, tuo skaniau. Tikrai taip 🙂
Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 677 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 4 vištienos krūtinėlės
- 1/2 p. miltų
- 2 kiaušiniai
- 1 2/3 p. (130-140 g) šviežios duonos trupinių
- 4 v.š. sezamo sėklų
- aliejaus kepimui
- druskos
- pipirų
- Česnakiniui padažui:
- 1/2 p. (125 g) majonezo
- 2 v.š. smulkiai supjaustytos šviežios petražolės
- 1-2 skiltelės česnako
Instrukcijos:
- Vištieną supjaustyti pailgais gabaliukais.
- Miltus sumaišyti su druska ir pipirais.
- Kiaušinius išplakti.
- Duonos trupinius sumaišyti su sezamu.
- Vištienos gabaliukus apvolioti miltuose, tada kiaušinyje ir galiausiai duonos trupiniuose.
- Kepti ant vidutinės kaitros įkaitintame aliejuje. Kiekvieną vištienos pusę kepti po 2-3 minutes, kol gražiai apskrus.
- Česnakiniui padažui ingredientus sumaišyti ir leisti pastovėti, skoniams susimaišyti.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net