Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна
- Details
- 6 Comments
Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.
Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 232 kcal / porcija
Ingredientai:
Instrukcijos:
- Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
- Trynius išsukti su cukrumi iki baltos masės.
- Sudėti prasijotus miltus, supilti pieną. Gerai išmaišyti.
- Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą.
- Kepimo skardą patepti aliejumi.
- Tešlą supilti į kepimo skardą ir dėti į iš anksto įkaitintą iki 180-200°C orkaitę bei kepti 30 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Русская домашняя кухня. Книги Гастронома (2009)
geriausias dalykas, kad nereikia stovėt prie keptuvės!
Nors man visai smagu pasisukioti virtuvėje, bet kartais smagu save palepinti ir pusvalandžiu ramiu knygų vartymu ar šiaip svajojimu apie geresnį gyvenimą 🙂
aha, aš vakar kai kepiau blynus irgi pagalvojau, kad tai savotiška meditacija prie viryklės 🙂
Aš tokį blyną vadinu „Lenkišku”, jį aprašiau http://sezoninevirtuve.blogspot.com/2010/11/lenkiskas-blynelis.html.Šiuos blynus dar vadina „grybukai”, na o dabar sužinojau kad ir „Rusiškais”. Tikrai skanu.
Nu mergičkos, akivaizdu neskaitėt mano 10 patarimų kaip pasilinksminti kepant blynus 🙂
O šitą blyną tai kaip valgėt? Su uogiene?
Lenkų, rusų virtuvė manau yra panaši. Vienoje šalyje tik vienaip vadina, kitoje kitaip 🙂 esmės manau nesikeičia. Nes tikrai ne vienas patiekalas eina per kelias tautas ir visi jie vadina tą patiekalą nacionaliniu 🙂 Šiaip man pačiai buvo keista rusiškoje virtuvėje pamatyti tokį blyną. Kažkaip įsivaizdavau kitaip, bet kad jau radau rusiškoje knygoje apie rusų patiekalus, tai galvoju negaliu drįsti ginčytis 🙂
O linksmintis tai smagu, bet kartais smagu ir nesilinksminti 😀