Moliūginiai keksiukai
- Details
- Leave a Comment
Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.
Moliūginiai keksiukai
Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 136 kcal / keksiukas
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 1/2 p. miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 50 g sviesto, lydyto
- 1/2 p. pieno
- 200 g moliūgo tyrės
- 2 dideli kiaušiniai
- 100 ml cukraus
- 1 a.š. vanilės
- 1/2 a.š. druskos
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
- Nedideliame inde sumaišyti sviestą, pieną, vanilę ir kiaušinius. Lengvai paplakti.
- Kitame didesniame inde sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų.
- Sudėti moliūgų tyrę, supilti pieno mišinį ir viską išmaišyti.
- Supilti tešlą į sviestu pateptas keksiukų formeles.
- Kepti 190°C orkaitėje 25 minutes.
- Iškeptus išimti ir atvėsinti ant grotelių.
- Skanaus!
Šaltinis: Eating pleasure