Makaronai su alyvuogėmis
- Details
- 2 Comments
Dar vienas labai paprastas ir greitas makaronų receptas. Jei jūs alyvuogių mylėtojai, jums tikrai turėtų patikti. Pas mus būna, kad pagamini pirmą kartą – visi sako wow koks skanus patiekalas, bet kai pagamini antrą kartą, tai paaiškėja, kad jis kažkoks visai ne wow. Jums taip nebūna? Bet šitą receptą išbandžiau ne vieną kartą ir vyro nuomonė šiuo klausimu stabili – labai skanu.
Makaronai su alyvuogėmis
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 441 kcal / porcija
Ingredientai:
- 280 g makaronai
- 100 g sviesto
- 20 žaliųjų alyvuogių
- 20 juodųjų alyvuogių
- 2 skiltelės česnako
- juodųjų pipirų (nedėjau)
- prieskoninių žalumynų
Instrukcijos:
- Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakuotės.
- Kai makaronai baiginės virti, keptuvėje įkaitinti sviestą.
- Kai jis pasidarys geltonai rudas, sudėti per pusę perpjautas alyvuoges ir susmulkintą česnaką. Pagardinti pipirais. Labai trumpai pakaitinti.
- Makaronus dėti į lėkštę ir užpilti sviestu su alyvuogėmis.
- Papuošti šviežiais prieskoniniais žalumynais.
- Skanaus!
Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)
Puiki, man nauja idėja! Tikrai kažkas skirtingo nuo tradicinių padažų ar makaronų su pievagrybiais.
Smagu, kad patiko 🙂 Ateityje stengsimės ieškoti daugiau greitų ir paprastų patiekalų 🙂