Avižiniai kokosiniai sausainiai
- Details
- 9 Comments
Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau „tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų. Netikėtai užpuolusios alergijos neaišku kam ir šiaip mediciniškai visai ne alergijos, tiek prikankino kad į viską pradedu žiūrėti naujomis akimis ir su atsargumu. Bet kaip bebūtų – gyvenimas gražus! Parašiau ir pati galvoju, ko aš čia taip… Juk laukia žiauri darbo savaitė, artėja vaikų gimtadieniai (ne tik maniškių). Ai, bet vis tiek – nepasiduodu toms blogoms mintims. Gal padeda vakar perskaityta mintis – „Viskas galų gale baigiasi gerai. Jei kažkas baigėsi blogai, vadinasi tai dar ne pabaiga”. Ir tuo šventai tikiu 🙂
Avižiniai kokosiniai sausainiai
Užtruksime:
Išeiga: 20 sausainių
Kaloringumas: 112 kcal / sausainis
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 p. kvietinių miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/8 a.š. druskos
- 1 p. kokoso drožlių
- 1 p. avižinių dribsnių
- 1/2 p. sviesto
- 1/2 p. cukraus
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
- Dideliame inde prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Įmaišyti kokoso drožles ir avižinius dribsnius.
- Kitame inde ištirpinti sviestą su cukrumi ant nedidelės kaitros.
- Kelias minutes atvėsinti ir supilti į miltų mišinį. Kadangi man tešla gavosi ganėtinai trapi ir buvo sunku formuoti rutuliukus, įpyliau kelis šaukštus pieno.
- Iš tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir sudėti į skardą paliekant 2-3 cm tarpus. Su šakute ar stiklinės dugnu rutuliukus paspausti ir taip suformuoti plokščius sausainius.
- Kepti 15-20 minučių, arba kol sausainiai švelniai parus.
- Iškepusius sausainius palikti pravėsti skardoje, o kai truputį sutvirtės – perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
- Skanaus!
Šaltinis: Eggless cooking
Žinok, Aušra, man labai reikėjo šiandien perskaityti šią mintį. Ačiū 🙂
Ir sausainiai puikūs 🙂
Aš tokių minčių fanatikė 🙂 Kartais tokios mintys tikrai labai padeda 🙂
o koks mato vienetas yra „p.”?
P. tai puodukas, kurio talpa 240ml.
I have several recipes for oatmeal cookies but not this one of many give it a try thank you for posting
Just tried this recipe and it tastes great.
Only thing I did was add some extra sugar. I got a sweet tooth 🙂
Jim
k cup brewer
My favourite ingredient in the recipe is coconut. It brings out a sublime aroma when the cookies are taken out from the oven.
Kas blogiausia, negaliu sustoti jų kepusi, o kaip Aušra sakei, kas geriausia, kad dėl to aplink tik daug laimingų veidų 🙂 Ir namie, ir pas kolegas ant ofiso stalų- visada yra ko paskanauti 🙂
Tai vieni iš tų- kuriuos kartą paragavus, negali sustoti!!
Vertinimas 10 balų su + !!!
wow kokie atsiliepimai 🙂 Ką dabar reikės ieškoti pyrago, kuris visus pavergtų? 😀