Purūs varškės blyneliai
- Details
- 11 Comments
Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.
Purūs varškės blyneliai
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 336 kcal / porcija
Ingredientai:
- 4 kiaušiniai
- 200 g varškės
- 200 g grietinė
- 180 ml miltų
- 3/4 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. druskos
- 3-4 v.š. cukraus
- aliejaus kepimui
Instrukcijos:
- Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
- Trynius išsukti iki purumo, įmaišyti pertrintą varškę ir grietinę.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cukrumi ir persijoti.
- Miltų mišinį įmaišyti į varškės masę.
- Kiaušinių baltyms išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
- Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir iškepti blynelius.
- Patiekti su mėgstama uogiene. Skanaus!
Šaltinis: Virtuvė. Nuo… Iki… 2011 1-2 (21)
Isbandziau blynelius
Tikrai gavosi labai skanus ir purus. Nors ir patingejau, ir neplakaiu atskirai baltymo ir trynio :)))
Smagu, kad patiko 🙂 O tingint kartais visai gerų dalykų galima atrasti 🙂
Blyniukai tikrai skanūs, tik kitą kartą teks maišyti dvigubą porciją:) Kiaušinių atskirai irgi neplakiau ir apskritai dėjau jų mažiau, nes daugiau neturėjau…
Ačiū, jog atėjai pasidalinti gerais įspūdžiais 🙂 O receptais manau ne visada reikia remtis 100proc. nes kiekvieno skonis skirtingas ir reikia daryti pagal save.
Labai skanus blyneliai…as nemegeja keptu varskeciu…bet cia tai tikras stebuklas gavosi…tiesa kepiau su RICOTA zinokit labai skanu….Aciu 🙂
Tikiu, kad su ricota buvo tik dar skaniau 🙂
Išmėginau ir gavosi labai skanūs ir purūs, viską padariau pagal receptą ir jie gavosi labai labai purūs, tokie milžiniški ir nesveikai purūs. Labai skanu.
Kepiau, ačiū puikus receptas, tik aš vietoj grietinės įpyliau kefyro (taip žymiai mažiau kalorijų) ir pakako tik 2 kiaušinių… Buvo labai skanu…
Vat į kalorijas aš irgi jau pradedu žiūrėti 🙂 Tad kitą kartą bandysiu ir aš su kefyru 😉
Labai skanūs. Dabar kuriam laikui bus mano mėgstamiausi 🙂 Ačiū!
Labai gerai 😉 Smagu, kai receptui suteikiamas titulas „mėgstamiausi” 🙂