Menu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

  • Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
  • Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu


Autorius: Aušra

Data:

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 494 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Mėsos rutuliukams:
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 200 ml grietinės
  • 1 svogūnas
  • 1 v.š. sviesto
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 1-2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. baltųjų pipirų
  • sviesto kepimui
  • Rudajam padažui:
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
  • 300 ml kepimo skysčio ar mėsos sultinio
  • baltųjų ar juodųjų pipirų
  • druskos
  • 50-100 ml grietinėlės
  • sojų padažo (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Dubenėlyje su grietine sumaišyti džiūvėsėlius ir palaikyti 5-10 minučių, kol išbrinks.
  • Susmulkinti svogūną ir pakepinti su gabalėliu sviesto, palikti atvėsti.
  • Į džiūvėsėlių mišinį sukrėsti svogūnus, maltą mėsą, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Šaukšteliu kabinti mėsą ir drėgnomis rankomis formuoti mažus rutuliukus.
  • Sudėti į keptuvę ir kepti su sviestu, kol įgaus gražią spalvą.
  • Į keptuvę įpilti truputį karšto vandens ir pakaitinti – šis mišinys bus skirtas padažui.
  • Iškeptus rutuliukus laikyti šiltai.
  • Padažui puode ištirpinti sviestą.
  • Įberti miltų ir šiek tiek paskrudinti.
  • Nusunkti kepimo skystį nuo mėsos rutuliukų, supilti į keptuvę ir nuolat maišyti.
  • Padažą pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę.
  • Jei norite, padažo spalvą ir skonį galima pagerinti sojų padažu.
  • Mėsos rutuliukus sudėti į padažą ir patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)

  1. laura parašė:

    tikrai labai skanus kukuliukai,aciu uz recepta

  2. Aušra parašė:

    Visada prašom 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Sumuštiniai su obuoliais

Sumuštiniai su obuoliais

Pasisvečiavus visur kelias dienas iš eilės ir kaip visada po visokių prisivalgymų ir apsivalgymų, pusryčiams norėjosi kažko lengvo, bet skanaus. Neprašoviau pro šalį pasirinkusi šiuos sumuštinius. Žinoma daug kas priklauso nuo obuolių, bet pas mus jie tokie daugiau saldūs nei rūgštūs, tai cukraus visai mažai reikia. O dėl to paskutiniu metu tik džiaugiuosi, nes saldumynų jau visai nesinori…