Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
- Details
- 11 Comments
Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.
Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 492 kcal / porcija
Ingredientai:
- Blynams:
- 2 kiaušiniai
- 1/4 a.š. druskos
- 120 g miltų
- 350 ml pieno
- 2 v.š. aliejaus
- Įdarui:
- 300 g maltos mėsos
- 2 v.š. aliejaus
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 2 šakelės petražolės
- 3 v.š. aitriųjų paprikų padažo
- 1 skiltelė česnako
- druskos
- juodųjų pipirų
- 95 g grietinės
- 2-3 v.š. sojų padažo
- vandens arba raudonojo vyno
- Ant viršaus:
- tarkuoto sūrio
Instrukcijos:
- Iki vientisos masės išplakti kiaušinius, druską, miltus ir pieną. Įmaišyti aliejų ir iškepti 4-6 gana storus lietinius.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti maltą mėsą.
- Nuskusti morką, stambiai sutarkuoti ir suberti į mėsą.
- Tuomet smulkiai sukapoti svogūną ir petražoles, taip pat sudėti į mėsą.
- Įpilti aitriųjų paprikų padažo, įdėti smulkiai sukapotą česnaką, pipirų ir druskos.
- Mišinį paskaninti grietine, įpilti sojų padažo, vyno ar vandens.
- Patroškinti įdarą kol daržovės suminkštės.
- Iškeptą lietinį dėti ant lėkštės, apibarstyti trupučiu tarkuoto sūrio, uždėti maltos mėsos įdaro ir suvynioti.
- Paruoštus suktinukus dėti į kepimo skardą, ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio.
- Kepti 200°C orkaitėje 7-8 minutes, kol išsilydys sūris.
- Lietinius galima supjaustyti griežinėliais. Patiekti su gaiviomis salotomis.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos)
smagus recepčiukas su daugybe vietos fantazijai 🙂 Super, mieloji mano pusesere! 😉
Tikrai taip, pussesere 🙂 Ir šiaip, virtuvėje kur bepasisuktum, visur pilna vietos fantazijai, tik trūksta laiko toms fantazijoms įgyvendinti 🙂
tai jau tikrai trūksta laiko…. aš jau gal mėnesį ruošiuosi juodos duonos raugą užsiveisti, nes ir šiaip jam reikia 5 dienų pasigaminti… ir vis neprisiruošiu… :/
Tai šiuo atveju čia jau tinginystė 😀 Nes raugui pasiruošti tikriausiai reikia 5min per dieną. 🙂
Aš va turiu raugą, tai tikrai nėra vargo jį pamaitinti kartą į savaitę. O ir duoną kepu kur tik su šaukštu reikia išmaišyti, tai daug laiko irgi neužima. Tad siūlau skirti na kad ir 15min. ir užsiimti, nes naminė duona su raugu tikrai verta tų kelių minučių 😉
tu teisi… gėda man pelėda… 🙁
😀
Taip kad lauksiu raugo ir duonos tavo blog”e 🙂
ok, susitarėm 😉
Iš pirmo žvilgsnio įdaras panašus į vištieną kinietiškai(o tai yra labai skanu), o kai lietiniai taip susisukti susidaro toks vaizdas lyg butu meksikietiški tacos, paskutinėje nuotraukoje jie primena japoniškus sushi.. Taip ir noris paragauti!!!
Ačiū 🙂 Labai skaniai aprašei
O aš vakar išbandžiau, tik be čili padažiuko, tad tikrai labai skanu ir dargi tinka vaikams :))
Na va, o aš kažkaip net ir nepagalvojau čili padažą pakeisti paprastu švelniu pomidorų padažu 🙂