Kiauliena jūreiviškai
- Details
- 2 Comments
Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.
Kiauliena jūreiviškai
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 292 kcal / porcija
Ingredientai:
- 500 g liesos kiaulienos
- 1 ind. (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų savose sultyse
- 1 svogūnas
- druskos
- pipirų
- paprikos
- čiobrelių
- truputis aliejaus
Instrukcijos:
- Supjaustyti mėsą vidutinio dydžio gabalais, šiek tiek pamušti grūstuvėliu, pabarstyti pipirais ir paprika.
- Apkepinti įkaitintame aliejuje trumpai iš abiejų pusių.
- Mėsą perdėti iš keptuvės į puodą, pasūdyti.
- Sudėti pakepintą svogūną, susmulkintus konservuotus pomidorus, prieskonines žoleles.
- Pridengus troškinti, kol mėsa suminkštės.
- Skanaus!
Šaltinis: senas mano archyvas
Miela bendravarde, galiu tik patvirtinti, kad tikrai labai skanu. Aš panašiai gaminu kiaulienos išpjovą, tik prieš tai ją dar palaikau – pamarinuoju tikrų pomidorų tyrėje, o po to troškinu. Tavoji gaunas panaši, o tai yra labai gardi… 🙂
Sveika bendravarde 🙂 Smagu, kad skoniai panašūs 🙂 Mes pirmą kartą kai mėsą supjaustėm storesniais gabaliukais, tai abu su vyru sutarėm, jog mėsą reikėtų pamarinuoti, kad prieskoniai geriau įsigertų.