Bulviniai zrazai su kopūstais
- Details
- 2 Comments
Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).
Bulviniai zrazai su kopūstais
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 192 kcal / porcija
Ingredientai:
- 600 g bulvių
- 1 kiaušinis
- 200 g baltagūžio kopūsto
- 1 svogūnas
- 1 kiaušinis, kietai virtas
- 3 v.š. miltų
- sviesto
- druskos
Instrukcijos:
- Bulves nuskusti ir išvirti.
- Kopūstus ir svogūną supjaustyti šiaudeliais, apvirti su trupučiu vandens ir sviesto, kol kopūstai suminkštės. Nusunkti.
- Į kopūstus įdėti kapotą kiaušinį, įberti druskos ir viską išmaišyti.
- Dar karštas bulves sugrūsti, įberti miltų ir druskos, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
- Iš paruoštos bulvių masės padaryti ovalius paplotėlius.
- Paruoštą įdarą dėti ant kiekvieno paplotėlio, kraštus sujungti.
- Zrazus sudėti į riebalais pateptą kepimo indą, ant kiekvieno uždėti po sviesto gabaliuką.
- Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
- Patiekti su grietine. Skanaus!
Šaltinis: Skaniausias.lt
Skiriu šiam tinklaraščiui “Stilish blogger award”
http://forellesreceptai.lt/stylish-blogger-award
Ačiū 😉