Tinginys su chalva
- Details
- 10 Comments
Niekaip neapsisprendžiu ar mane apėmė tinginystė, ar tiesiog esu tiek pavargusi, kad jau nieko nebenoriu. Tad toliau gyvenam iš paprastų ir greitų receptų. Šis tinginys nėra labai saldus, tad saldumynų mylėtojams gali tekti įsidėti truputį cukraus savo nuožiūra. Mums labai patiko, nes buvo ne per saldus (kaip jau sakiau 🙂 ), drėgnas ir ganėtinai kreminės konsistencijos.
Tinginys su chalva
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 261 kcal / porcija
Ingredientai:
- 2 pak. (po 180 g) kvadratinių sausainių
- 100 g chavos (aš naudojau žemės riešutų chalvą)
- 500 g grietinės
Instrukcijos:
- Sausainius sulaužyti mažais gabaliukais.
- Chalvą sutrinti ir sumaišyti su grietine bei sausainiais.
- Viską gerai išmaišyti.
- Formą ar indą iškloti maistine plėvele ir supilti masę.
- Uždengti plėvele, ranka paspausti, kad neliktų oro tarpų, ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
- Skanaus!
Šaltinis: Berniukai virtuvėje (Ekspress leidyba, 2008)
Super!! Labai tinkamas receptas man – paprastas, minimum komponentų ir tikiu, kad skanus be galo. Artimiausiu metu išbandysim!
Šimtas metų, kaip chalvos nevalgiau… Jau net primiršus šitą gėrį buvau, o vaikystėje vienas ir mėgstamiausių gardumynų buvo :))
Saldumo netruksta?
Mums netrūko, bet mes ir nemėgstame labai saldžių dalykų, nuo kurių net širdis apsąla. Manau, jei abejojate dėl saldumo – įdėkite kelis šaukštus cukraus. Bet kiek daug – skonio reikalas 🙂
O man nesustingo( Laikau šaldytuve jau apie 9val.
Labai gaila… Vienintelis dalykas, kas šauna į galvą, kodėl galėjo nesustingti, kad grietinė gal liesa buvo? Nes kuo liesesnė tuo skystesnė. Mes visada naudojam tik 40proc. riebumo. Arba kitas variantas daugiau sausainių reikėtų įdėti. Nes šis tinginys nėra kietas kaip kad kakavinis. Toks daugiau valgomas su šaukštuku nei rankomis – formą laiko, tačiau plonai atpjovus, lengvai lūžta.
Grietine buvo 30% riebumo,bet radau kita iseiti) Ta mase sutepiau vafliu lakstus ir apibarsciau kapotais lazdynu riesutais) Vakare turesime sveciu,paziuresim kaip ivertins)
Karina, ar skaniai pavyko išsisukti iš padėties? Labai įdomu 🙂
Sugadinti produktai, tešlos skonio
Žinoma gaila, kad nepatiko, bet čia manau skonio reikalas. Čia kaip pvz. mano mergina negali pakęsti sumuštinių užsigerti arbata, nes tada duona pavirsta į šlapią masę 🙂 Bet didžioji dalis gyventojų tik taip gali valgyti sumuštinius, nes kitaip jiems per sausa.