Baltųjų pupelių sriuba
- Details
- 3 Comments
Paprastume slypi genialumas 🙂 Su tuo negaliu ginčytis. Sriubytė skirta kaip tik sušilti. Produktai beveik turimi visada namuose, tik minusas, kad reikia pasiruošti iš anksto ir išsivirti pupeles.
Baltųjų pupelių sriuba
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 337 kcal / porcija
Ingredientai:
- 200 g baltųjų pupelių
- 1 poras
- 2 salierų lapkočiai
- 2 morkos
- 2 svogūnai
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelė česnako
- 2 lauro lapai
- petražolių, smulkiai supjaustytų
- žiupsnelis džiovintų rozmarinų
- druskos
Instrukcijos:
- Dideliame kiekyje vandens užmerkti pupeles nakčiai.
- Ryte perplauti, užpilti šaltu vandeniu. Jo reikia du kartus daugiau nei pupelių apimtis, užvirinti.
- Įdėti lauro lapus, 1 svogūną, 1 morką ir 1 saliero lapkotį. Virti apie valandą.
- Svogūną, morką, salierą ir lauro lapą išimti.
- Puode su storu dugnu įkaitinti aliejų, pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, įberti druskos, rozmarinus, sudėti likusią morką, supjaustytą kubeliais ir saliero lapkotį.
- Įdėti pupeles, supilti vandenį, kuriame jos virė, ir supjaustytus plonais žiedais porus.
- Virti, kol išvirs porai, apie 10 minučių.
- Nukaisti nuo ugnies ir suberti petražoles.
- Skanaus!
Šaltinis: Julija Vysockaja. Receptai visiems metams (Alma littera, 2010)
Tas mirkymas ir virimas žudo :)) O jeigu dėčiau konservuotas pupeles?
Manau galima keisti, tačiau reikėtų pagalvoti apie daržovių sultinį. Nes jei verdame pupeles patys pagal receptą, tuo pačiu išsiverdame ir skanų daržovių sultinį.
I love this recipe. Will share with my audience on my weight loss blog….Thanks.
How about a black bean non spicy dish?