Menu

Polenta padengta viščiuko filė

  • Polenta padengta viščiuko filė
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Polenta padengta viščiuko filė


Autorius: Aušra

Data:

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Polenta padengta viščiuko filė

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 300 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 ml vištienos sultinio
  • 75 ml polentos
  • 2-3 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 4 šakelės bazilikų
  • druskos
  • pipirų
  • 1 poras
  • 1 v.š. aliejaus
  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 1 skiltelė česnako
  • 100-200 ml tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Puode užvirti sultinį.
  • Supilti polentą ir nuolatos maišant virti ant silpnos ugnies 6-7 minutes.
  • Supjaustyti pomidorus ir bazilikus. Įmaišyti juos į polentą ir pagardinti druska ir pipirais.
  • Nuplauti ir juostelėmis supjaustyti porą.
  • Pakepinti jį keptuvėje su puse aliejaus.
  • Sudėti porus į pateptą kepimo indą.
  • Likusiame aliejuje maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės pakepinti vištieną.
  • Pagardinti druska ir pipirais bei užspausti česnako skiltelę.
  • Sudėti viščiuko krūtineles ant porų.
  • Sukrėsti polentą ant vištienos ir apibarstyti sūriu.
  • Kepti 15 minučių iki 225°C įkaitintoje orkaitėje.
  • Patiekti su salotomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

  1. Laura parašė:

    Ouje…čia mano patiekalas…polenta ypač dera su vištiena 😉

  2. Aušra parašė:

    Mes polentą naudojame retai, tai man su ja viskas nauja 🙂

  3. Laura parašė:

    Aš stengiuosi kuo dažniau, nes labai mums patinka…prie jos dar labai tinka grybų padažai ir kiaušiniai marškinėliuose 🙂

  4. Aušra parašė:

    Deja grybų padažai atkrenta 🙁 O va kiaušiniai marškinėliuose taip girdėta, bet nepamenu kaip tai atrodo 😀 tikriausiai ne veltui savaitgalis, galva ko tais nedirba 🙂

  5. Aušra parašė:

    Va geras dalykas tas dėdė Google 🙂 atgaivino atmintį apie kiaušinius marškinėliuose 🙂

  6. Asta parašė:

    Čia iš tų dalykų, kur nei regėjus, nei ragavus.. Bet atrodo skaniai, paragauti tikrai neatsisakyčiau :))

  7. Aušra parašė:

    Nejau nevalgiusi kukurūzų kruopų košės? 🙂 Na tai ne polenta, bet skonis tai tas pats – kukurūzų 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.