Vištienos ir ryžių salotos su kariu
- Details
- Leave a Comment
Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas
Vištienos ir ryžių salotos su kariu
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 522 kcal / porcija
Ingredientai:
- 225 g ilgagrūdžių ryžių
- 600 ml vandens
- druskos
- pipirų
- 450 g vištienos, virtos
- 2 v.š. majonezo
- 150 ml grietinės
- 1 v.š. kario miltelių
- 1 v.š. aliejaus
- 1 pomidoras (nebūtina, bet suteikia gaivumo)
Instrukcijos:
- Ryžius, vandenį ir truputį druskos supilti į puodą.
- Užvirti, uždengti ir sumažinti kaitrą. Virti apie 20 minučių arba kol ryžiai išvirs ir sugers visą vandenį.
- Šakute sutrinti ryžius, jog pasidarytų birūs, ir palikti atvėsti.
- Ryžius sudėti į serviravimo indą ir paskirstyti kraštuose, kad susidarytų žiedas.
- Vištieną supjaustyti gabaliukais.
- Aliejų įkaitinti keptuvėje ir jame 2-3 minutes pakepinti kario miltelius.
- Atvėsinti ir tada sumaišyti su likusiais ingredientais, pagardinti prieskoniais.
- Įmaišyti vištieną į padažą ir sudėti į ryžių žiedo vidų.
- Galima papuošti pomidorais, kurie salotoms suteikia gaivumo.
- Skanaus!
Šaltinis: Hamlyn New All Colour Cookbook (1986)