Vaikų sausainiai
- Details
- Leave a Comment
Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂
Vaikų sausainiai
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 239 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 110 g sviesto, minkšto
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1/4 p. cukraus pudros
- 1 1/8 p. miltų
- žiupsnelis druskos
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
- Sulkintuvu sumaišyti visus produktus. Išpilti tešlą į bliudą ir minkyti rankomis. Pradžioje tešlą kiek trupa, tačiau paminkius ilgiau ji pasidaro elastingesnė.
- Rankomis gnybti nedidelius tešlos gabaliukus ir formuoti sausainius (gėlytes, kirmelytes, drugelius, vėžliukus ir t.t.), dedant juos tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepti 15-18 minučių, kol sausainių kraštai pradės švelniai ruduoti.
- Atvėsinti kepimo skardoje.
- Galima dekoruoti spalvotais glajais, tačiau tokiu atveju mažinčiau cukraus kiekį sausainiuose.
- Skanaus!
Šaltinis: Cookie dough fun