Menu

Picos padas, ruoštas duonkepėje

  • Picos padas, ruoštas duonkepėje
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Picos padas, ruoštas duonkepėje


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Užtruksime:
Išeiga: 16 porcijų
Kaloringumas: 203 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 ml šilto vandens
  • 2 1/2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 1/2 a.š. druskos
  • 800 g miltų
  • 2 1/2 a.š. sausų mielių

Instrukcijos:

  • Sudėti visus produktus į duonkepės indą tokia tvarka, kaip jie yra išvardinti.
  • Įjungti tešlos minkymo programą ir laukti.
  • Išminkytą tešlą padalinti į norimo dydžio gabaliukus (mažai picai mes imam 100 g tešlos, o didelei – 300 g).
  • Vieną gabaliuką pasiliekame picai kepti, o kitus suvyniojame į foliją ir dedame į šaldiklį.
  • Skanaus!

Šaltinis: club-paneo


P.S. O čia kaip mes leidome šį savaitgalį 🙂 Tėvelis vaikams pasakojo kaip kūriami animaciniai filmukai, o kaip žinome geriausia mokytis tada, kai viską išbandai. Tad sukūrėme trumpą animacinį filmuką. Buvau maloniai nustebinta, nes vaikai netgi labai lengvai ištvėre daugiau nei valandos laiko fotografavimus. Taigi tikiuosi, jog mūsų bendri su vaikais projektai tik augs ir sudėtingės 🙂

  1. Asta parašė:

    vis žadu žadu panaudoti šią duonkepės funkciją ir kažkaip neprisiruošiu. gėda gėda. skaniai atrodo jūsų likučių pica 🙂
    ir vaikų savaitgalio užsiėmimas įspūdingas. aplodismentai tėčiui!

  2. Aušra parašė:

    Ta funkcija labai puiki 🙂 tikrai verta išbandyti. Kai ją išbandžiau, nuo to laiko beveik visada mielinę tešlą bandelėms ir picai ruošiu duonkepėje.

    O tėtis tikrai šaunuolis. Visus labai maloniai nustebino. Tikiuosi ir vaikams liks atsiminimai geri 🙂

  3. I. parašė:

    O druskos čia nėra per daug?

  4. Aušra parašė:

    Oi 🙂 viena raidė, o tiek daug pakeičia. Tikrai turi būti arbatiniai šaukšteliai. Tuoj pataisysiu…

  5. Laura parašė:

    Nesenai gavau duonekpę dovanų…tikra pasaka ir išsigelbėjimas nuo nuobodaus tešlos minkymo 😉

  6. Aušra parašė:

    Sveikinu su tikrai gera dovana 🙂 Kai įsigijau duonkepę, vis dažniau ir dažniau pas mus namuose pakvimpa mieliniai kepiniai. Nors jau turiu du metus, bet ji tikrai nedulka, o kartą į savaitę atidirba savo darbą 🙂 Tikiuosi ir pas tave taip bus – smagaus ir naudingo naudojimo

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.