Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru
- Details
- 9 Comments
Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.
Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 486 kcal / porcija
Ingredientai:
- Lietiniams:
- 120 g miltų
- 1/4 a.š. druskos
- 300 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 2 v.š. sviesto, tirpinto
- sviesto ar aliejaus kepimui
- Įdarui:
- 150 g kumpio
- 150 g sūrio
- 3 v.š. majonezo
Instrukcijos:
- Miltus sumaišyti su druska ir 200 ml pieno.
- Nuolat plakant supilti likusį pieną, įmušti kiaušinius, supilti tirpintą sviestą.
- Įdarui kumpį supjaustyti, sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su majonezu.
- Į keptuvę įdėti gabalėlį sviesto ar įpilti šlakelį aliejaus ir kepti lietinius.
- Ant lietinio krašto dėti 1-2 šaukštus įdaro, lietinį sulenkti per pusę ir dar kartą per pusę.
- Paruoštus lietinius vieną minutę apkepti iš abiejų pusių, kad išsilydytų sūris.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)
O aš dar ir pievagrybių pridedu:) Labai skanu!:)
Pievagrybiai yra gerai, bet kad jie reti svečiai pas mus 🙂
Sveika, turiu klausimą. Ar tikrai uztenka 120g miltų? Pieno kiekis truputį suglumino…
Va blogai kai receptą įdedi ne tą pačia dieną, kai išbandai… Na tikrai nepamenu ar prireikė dėti papildomai kokį šaukštą miltų ar ne…
Peržiūrėjau savo anksčiau bandytus lietinių receptus. Daugumoje pieno pilama apie 300ml pieno. Tad tikriausiai dėjau papildomai šaukštą ar du miltų… Na žinoma dar daug kas priklauso nuo naudojamų miltų – vieni labiau išbrinksta ir sugeria skystį, kiti mažiau.
Mmmm blynai, 100 metų nevalgiau, nors kai buvo IKI akcija tai keptuvę crepess”ams pasiėmiau 😀 verta susimastyt ir taisyt klaidą…
Galiu pakomentuoti dėl miltų, nes išbandžiau su 120 g 😀 truputį per skysta gavosi tešla, blynai nenorėjo klausyti ir apsiversti, paskui buvo sudėtinga vyrui įdarą suvynioti 🙂 tad tikrai reiktų šiek tiek daugiau įkrėsti. O pats įdaras skanutėlis 🙂 Super žodžiu 🙂
Tikrai taip, savaitgalį specialiai pakartotinai išsikepiau lietinius šiuos, tai pieno tikrai pyliau ne 400 ml, o 300 ml ir tada buvo pats tas, tiesiog nespėjau pakoreguoti recepto…
I lietinius tinka „karaliski miltai”.
Manau, kad taip. Tik reikės paderinti pieno/vandens kiekį.