Cukinijų ir aguonų keksiukai
- Details
- 2 Comments
Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.
Cukinijų ir aguonų keksiukai
Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 281 kcal / keksiukas
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 p. miltų
- 1 p. cukraus
- 3 kupini v.š. aguonų (sumaltų ar susmulkintų smulkintuvu)
- žiupsnelis druskos
- 5 g kepimo miltelių
- 1/2 a.š. vanilinio cukraus
- žiupsnelis cinamono
- 1/2 p. pieno
- 2 kiaušinių
- 1/2 p. saulėgrąžų aliejaus
- 2 p. tarkuotų cukinijų
Instrukcijos:
- Sutarkuotas cukinijas palaikyti 20 minučių ir nuspausti kuo daugiau skysčio.
- Visus ingredientus supilti į indą ir išmaišyti iki vientisos masės.
- Pripildyti tešla keksiukų formeles ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: In search for inspiration…
Jau ko tikrai rūsy dar liko, tai cukinijų 🙂 Jaučiu, kad man patiktų, bet jei noriu valgyti ne viena, reiktų, jog niekas neįtartų apie ten esančias cukinijas 😀 Taip kad klausimėlis, ar man yra vilties prasisukti su šitu visai nekaltu melu? :))
Jei cukinijas nulupsi, nesimatys nei žalios, nei geltonos odelės. Vidus neutralus. Tada gali neįtarti. Šiaip šiuos keksiukus valgė pas mus toks berniukas, kuris sakė kad cukinijų nevalgo. O kai sužinojo, kas dėta tai kitą dieną jau iš principo nevalgė 😀 Taip kad svarbiausia patylėti dėl sudėties 😀 Aš dariau iš pusės porcijos, tai keksiukai per dieną susivalgė – tikrai manau verta pabandyti apgauti 🙂