Vyšninių pomidorų tarta
- Details
- Leave a Comment
Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.
Vyšninių pomidorų tarta
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 322 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 indelis (250 g) vyšninių pomidorų
- 2-3 nedidelį lakštai (250 g) sluoksniuotos tešlos
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- pipirų
- 1/4 p. smulkintų prieskoninių žolelių (naudojau bazilikus, raudonėlį ir petražolę)
- 1 v.š. garstyčių
- 1 p. įvairių rūšių sūrių (naudojau mocarela, Rokiškio jubiliejinį ir Džiugą)
Instrukcijos:
- Sluoksniuotą tešlą atšildyti.
- Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
- Tuo tarpu vyšninius pomidorus perpjauti per pusę ir sumaišyti su trupučiu aliejaus, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
- Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, perkelti atšildytą sluoksniuotą tešlą.
- Aštriu peiliu įpjauti lakštus 1 cm nuo krašto, padarant “rėmelius”.
- Vidinę tešlos dalį ištepti garstyčiomis.
- Užbarstyti tarkuotą sūrį ir ant viršaus išdėlioti pomidorus, perpjauta puse į viršų.
- Kepti 15-20 minučių, kol tešla gražiai paruduos.
- Skanaus!
Šaltinis: The Italian Dish