Obuolių keksiukai
- Details
- 2 Comments
Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.
Obuolių keksiukai
Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 167 kcal / keksiukas
Ingredientai:
- 50 g sviesto
- 150 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 3 kiaušiniai
- 130 g rudojo cukraus
- 100 ml natūralaus jogurto
- 3 vidutinio dydžio obuoliai
- 1 v.š. cinamono
- 1 v.š. cukraus
Instrukcijos:
- Išlydyti ir atvėsinti sviestą.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
- Kiaušinius su ruduoju cukrumi išplakti dideliame inde, įmaišyti miltų mišinį, lydytą sviestą ir jogurtą.
- Nulupti obuolius ir supjaustyti mažais kubeliais.
- Obuolių gabaliukus sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
- Tešlą iškrėsti į keksiukų formeles.
- Ant viršaus dėti obuolių kubelius ir kepti 175°C temperatūros orkaitėje 15 minučių arba kol įsmeigtą dantų krapštuką ištrauksite švarų.
- Skanaus!
Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress leidyba, 2009)
150gr Flour. Kas tai per daiktas „FLOUR”? Kodel maisant tesla obuoliniams keksiukams FLOUR nebeminimas?
Oi 🙂 Ačiū kad pastebėjote, net nemačiau kad klaidą palikusi. Flour – tai paprasčiausi miltai. Tuojau pataisysiu receptą 🙂