Moliūginiai forminiai sausainiai
- Details
- 2 Comments
Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂
Moliūginiai forminiai sausainiai
Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 52 kcal / sausainis
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 3/4 p. miltų
- 1/2 a.š. malto imbiero
- 1/2 a.š. maltų kvapniųjų pipirų
- 1/2 a.š. druskos
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. cinamono
- 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
- 115 g sviesto, kambario temperatūros
- 1/3 p. šviesiai rudojo cukraus
- 1/4 p. moliūgų tyrės
- 1/4 p. medaus
Instrukcijos:
- Vidutinio dydžio inde sumaišyti miltus, imbierą, kvapniuosius pipirus, druską, kepimo miltelius, cinamoną ir gvazdikėlius.
- Kitame dideliame inde su elektriniu mikseriu maišyti sviestą su cukrumi, kol gausis šviesi ir puri masė.
- Sudėti moliūgą, medų ir gerai imaišyti.
- Supilti miltų mišinį į skystus produktus. Lėtai maišyti kol gausis vientisa tešlą.
- Įvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir šaldyti šaldytuve 2 valandas, arba kol tešla sutvirtės.
- Įkaitinti orkaitę iki 175°C, kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
- Tešlą dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočioti 6mm storio lakštą (galima ir ploniau).
- Iš tešlos išspausti norimas formeles. Atsargiai sausainius perkelti ant kepimo skardos.
- Kepti, kol kraštai švelniai paruduos.
- Iškepusius sausainius perkelti ant grotelių ir leisti 5 min. atvėsti, o tada jei yra noro, galima dekoruoti (svarbu, kad dekoruojant sausainiai turi būti šilti).
- Skanaus!
Šaltinis: Gifts from the Christmas Kitchen. Woman’s Day Special Interest Series (1994)
Niekad nesu nieko gaminusi iš moliūgo. Ir apie sriubą pasvajoju ir apie pyragą kokį…
O kodėl tik pasvajoji? 🙂 Manau jau laikas būtų išbandyti 🙂 Nors aš pati tai irgi pradėjau naudoti juos tik tada kai atsirado leliukai ir paskaičiau, kad moliūgai turi daug visokių vertingų medžiagų. Kol kas šeimai tinka, tik žinoma aš stengiuosi rinktis tokius receptus, kur moliūgo skonis neduominuoja – tada tikrai išeina skanu ir sveika ir kartais net neįtaria kad valgo moliūgą 🙂 Taip ir su šiais sausainiais, moliūgo dedasi tikrai mažai, skonio jis nesuteikia, tik švelnią geltoną spalvą.
Jei visgi susidungytum – visada galiu duoti moliūgo tyrės indelį 😉